info@lagakretskort.se
0771-40 46 10

Vätskesanering och reparation

"Tandläkarstol" till Tatueringsstudio återfår full funktion efter en vattenskada.

Kortet ser till en början ganska risigt ut och man kan tro att det är kört. Men redan här börjar teknikernas hjärnor spruta ut idéer om hur man angriper problemet bäst och effektivast.

Vatten och annan vätska på kretskort får oftast konsekvensen att det ärgar och bryter ner metallerna som ben och banor. Processen startar rätt snabbt och eskalerar fort. Det behöver inte gå lång tid alls innan ett kort kan vara icke fungerande längre.

I detta fall när det är så pass få komponenter på kortet gör man bäst i att ta loss allt från kortet så att man kan slipa bort all söndervittrad metall, för när den processen startat så slutar den inte förrän man fått bort alla skadade ytor. Banor som varit mest utsatta är oftast av rent tekniskt genom att den undergrävda metallen inte längre leder ström, så man får ibland slipa bort stora delar av banorna, men först göra ett schema eller ta ett foto hur allt såg ut innan så att man lätt kan återbygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

populära
senaste
kommentarer
Hej Pontus, absolut kan vi det. Skicka ett mail till info@lagakretskort.se så tar vi det ...
Hej min rtx 2080 ti är högljudd och varm Kan ni göra service på den?
Copyright 1985-2023 © Tricom AB
Jag förstår!
Den här hemsidan använder sig av cookies. Mer information